Angst en Depressie

‘Acceptatie en Commitment Therapie - ACT.  Gerichte hulp bij angst en/of depressie’

‘Acceptatie en Commitment Therapie - ACT.  Gerichte hulp bij angst en/of depressie’
Zou het niet fijn zijn om je gedachten niet meer zo serieus te nemen? Zodat je weer onbevangen in het hier en nu komt te staan? Zou het niet fijn zijn om alles wat je liever niet zou willen voelen te accepteren, waardoor je niet meer hoeft te vechten met je angsten? Door middel van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kun je een nieuwe, prettige relatie met jezelf krijgen, los van je negatieve zelfbeeld en alles wat je van jezelf moet. Je ontdekt hoe jij je leven het liefste vorm wilt geven en krijgt handvaten aangeboden waardoor je je eigen pad kunt bewandelen.

'Acceptance and Commitment Therapy' gaat aan de slag met de wijze waarop je met je gedachten omgaat. 

Binnen ACT wordt er aandacht geschonken aan de manier waarop jouw leven is ingericht en waarop jij zaken vermijdt. Door ACT word je jezelf hier bewust van en ACT helpt je om jouw gedachten minder serieus te nemen en te leren leven naar wat voor jou belangrijk is.

 • Mindfullness (Nu hier zijn)
 • Defusie (Kijken naar je denken)
 • Acceptatie (Jezelf openstellen)
 • Zelf-als-context (Puur bewustzijn) 
 • Waarden (Weten wat er toe doet)
 • Verbonden actie (Doen wat je moet doen)

(bron: www.timetoact.nl)

Marianne Kleinhesselink is ACT specialist en kan je helpen om met je angsten en depressieve gevoelens, anders om te gaan zodat je er uiteindelijk minder last van zult hebben. De therapie is voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen geschikt die kampen met angstige/depressieve gevoelens. Het is ook geschikt als je op zoekt bent naar zingeving en wilt leren om een meer waardegericht leven in te richten, zonder de ballast van al je negatieve gedachten serieus te nemen.

Neem gerust contact op om te vragen of ACT jou verder zou kunnen helpen in je leven!

Kids

Stel je voor dat er nooit meer iemand ziek zou worden, niemand dood zou gaan en we voor altijd gelukkig zouden leven? Helaas gaat het in het echte leven nu eenmaal niet zo..

Kinderen groeien op in een wereld waarin het lijkt alsof iedereen gelukkig is, je vooral goed je best moet doen en veel zelfvertrouwen moet hebben. Maar word je hier gelukkig van? Of horen diepe dalen ook bij een waardevol leven?

Het lijkt alsof kinderen en jongeren te veel op een kruispunt gezet worden waarop ze geen stap meer durven te zetten. De ene weg leidt naar meer pijn en angst en de andere weg naar een leven vol angst voor de angst.

Acceptatie en Commitment Therapie voor kinderen en jongeren heeft als doel om kinderen te begeleiden richting hun dromen, hen te leren omgaan met angsten en tegenslagen in hun leven en om hen minder verstrikt te laten zijn in hun gedachten en gevoelens.

“Ik heb vandaag een spreekbeurt gegeven. Ik vond het heel erg spannend en was super zenuwachtig. Maar ik heb het gewoon gedaan!”

(Bron: www.act4kids.nl)

ACT Therapie

Zelf-ver-standig maakt veelvuldig gebruik van de ACT Therapie en de ondersteuning via de ACT Guide app. Je krijgt dan oefeningen voor jezelf en/of je kind op je mobiel/tablet, waar je thuis ook mee aan de slag kunt. Dit is gebaseerd op de onderstaande bronnen:

ACT Guide  https://act-guide.com/  

Contactinformatie
 • Zelf-Ver-Standig
 • Polstraat 1a
 • 7121 DH Aalten
 • 06 128 38 219
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • KvK nr: 53305566
Volg ons: