Hulp bij..

Concentratieproblemen, angsten en depressies, opvoeden en leerproblemen..

Wist je dat je je concentratie kunt trainen? Zelf-ver-standig is gespecialiseerd in het begeleiden bij concentratie- en leerproblemen.

Met behulp van Acceptatie & Commitment Therapie kunnen kinderen, jongeren en (jong)volwassen, die kampen met sociaal angstige gevoelens, denkproblemen, depressie of vermijding, leren om anders met hun 'denken' om te gaan. Tevens kan met behulp van ACT ook hulp voor ouders worden ingezet, waarbij het verbeteren van het contact met het kind in de opvoeding centraal staat.

Last but not least kun je bij Zelf-ver-standig terecht als er sprake is van lees-, spelling- of rekenproblemen, als ook bij algemene leerproblemen. 

 


Marianne is de enige van alle therapeuten en specialisten die ons pad kruisten, die éérst onze dochter wilde leren kennen en hiervoor ruim de tijd nam, alvorens een oordeel te vellen. Wat een verademing!

Zelf-ver-standig werkt volgens 4 stappen:

 • Stap 1: Intake

  Nadat u of uw kind heeft geschreven op onze website, plannen we een intakegesprek met u of uw kind en de ouders/verzorgers op onze locatie in Aalten.

  Tijdens het intakegesprek bespreken we de zorgen die u heeft over uw kind. We nemen ook de vragenlijsten door die u vooraf heeft ingevuld. (Eventueel ook informatie van school zoals rapporten en de CITO-scores.)

  Soms helpt het ons om extra informatie op te vragen bij de leerkracht van uw kind. Mocht dat nodig zijn, dan bespreken we dat eerst met u en vragen uw toestemming hiervoor. Het intakegesprek duurt in totaal 45 min tot een uur.

 • Stap 2: Onderzoek

  Het onderzoek vindt plaats (ongeveer 2 uur) bij Zelf-ver-standig. Indien gewenst kan het onderzoek ook op locatie (bijvoorbeeld op school) worden uitgevoerd. Het onderzoek geeft ons inzicht in de sterktes en zwaktes in het functioneren. Deze bepalen grotendeels het gedrag (en leercapaciteiten) van een kind. Hiervoor beschikt Zelf-ver-standig over wetenschappelijk goedgekeurde testen. 

 • Stap 3: Advies & Behandeling

  Vervolgens wordt er een verslag gemaakt, met daaraan verbonden een advies. Dit verslag wordt besproken en eventueel kan er gerichte hulp worden geboden door Zelf-ver-standig. Tevens kan er worden doorverwezen naar andere hulpverlening. Het advies is altijd gebaseerd op wat het beste is voor het kind of de jongere. Het is wenselijk dat school hierbij ook wordt ingeschakeld als het om kinderen en jongeren gaat. 

 • Stap 4: Evaluatie & Toekomst

  Laatste stap is de evaluatie en toekomst. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de behandeling ook blijft werken in de toekomst?

Contactinformatie
 • Zelf-Ver-Standig
 • Polstraat 1a
 • 7121 DH Aalten
 • 06 128 38 219
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • KvK nr: 53305566
Volg ons: